Vesti
Sertić i ambasador Austrije o ekonomskoj saradnji

16:40, 19.02.2015

|

Izvor: Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić i ambasador Austrije Johanes Aigner razgovarali su danas o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, saopštilo je to ministarstvo.
Foto: Tanjug
Zaključeno je da postoje svi uslovi da se dosadašnje privredne veze dalje razvijaju kao i da će Austrija podržavati Srbiju na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji.

Ministar i ambasador su se složili da je regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana, a odlazak potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i ministra privrede Željka Sertića u Prištinu, na konferenciju šefova diplomatija i ministara privrede zapadnog Balkana, je od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.

Ministar Sertić i ambasador Eigner su se složili i da je potrebna dalja saradnja u oblasti uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, koje se u Austriji i Nemačkoj pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prilikom zapošljavanja mladih.

"Dosadašnja primena ovog vida obrazovanja, pre svega u srednjoškolskom centru u Pećincima, gde kompanija Boš školuje mlade kadrove koji će odmah naći posao u ovoj fabrici, dala je odlične rezultate“, objasnio je ministar Sertić.

Ambasador Eigner je obećao punu austrijsku pomoć u uvođenju dualnog obrazovanja u srpski školski sistem.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design