:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2015   12:05

0

122

Sertić: U vezi Trepče prekršena pravila vlasništva

Gostujući na televiziji N1 Serić je ocenio da je odluka da se iz procedure u Skupštini Kosova povuku izmene Zakona o javnim preduzećima uradjena delom pod pritiskom medjunarodne zajednice, prenosi Beta.

"Jučerašnja odluka je razumna i racionalna i verovatno uradjena delom pod pritiskom medjunarodne zajednice, jer su prekršena elementarna prava vlasništva", rekao je on.

Skupština Kosova sinoć je u načelu u prvom čitanju usvojila predlog izmena zakona o preduzećima od posebnog značaja, koji ne zadire u vlasništvo nad rudarskim kombinatom Trepča.

Sertić je naveo da je u svim dokumentima koja su ranije potpisana naznačeno da se pitanje vlasništva neće odnositi na tekuće poslovanje i podsetio da u Trepči radi 3.300 radnika.

Govoreći o pregovorima sa američkom kompanijom Esmark Sertić je kazao da se nada da će pregovori o Železari u Smederevu sa kompanijom Esmark biti završeni do kraja januara, ili početka februara.

"Ja mislim da onda mogu od marta, aprila da krenu operativni poslovi u Železari što bi bilo sjajno i za nas, i za radnike Železare i za samu kompaniju", rekao je Sertić.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva