:

:

TV Most

clock

April 30, 2017   15:34

0

294

Serija o Nemanjićima jedan od najvećih projekata u istoriji RTS-a

Ekipa serijala, kojim će biti obuhvaćen period od rodjenja u 12. veku velikog župana Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjića, do smrti u drugoj polovini 14. veka Uroša Nejakog tokom snimanja u donjem gradu na Kalemegdanu zabeležiće scene na dvoru bosanskog vladara Kulina bana.

"Sada smo već na trećini snimanja. Ovo je 33. dan snimanja i radimo veliku noćnu bitku. Snimamo na donjem Kalemegadnu kod Leopoldove kule, ovo nam je već druga duga noć snimanja i radimo masovne scene, napade, kaskade, efekte i veoma je uzbudljivo", rekao je agenciji Beta režiser serije Marko Marinković.

On je istakao da su scene koje su prethodnih noći snimane produkciono i rediteljski najzahtevnije.

Urednik Kulturno-umetničkog programa Radio-televizije Srbije Nebojša Bradić rekao je da se snima jedan od najvećih projekata u istoriji RTS-a i da veruje da će snimanje serije, koja je pripremana dve godine, biti kako je i planirano završeno do početka avgusta, a da će krajem godine ući u distribuciju.

Bradić je posebno zadovoljan energijom i motivacijom glumaca i svih koji učestvuju u realizaciji serije, što ga drži u uverenju da će ta posvećenost dati odličan rezultate i da će se prva serija o srpskom srednjem veku s pažnjom gledati.

Tumačenje glavnog lika serije, prvog kralja Srbije Stefana Prvovenčanog, povereno je Vojinu Ćetkoviću, njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović, a usvojenu sestru Rašku glumi Nada Šargin.

Nebojša Bradić rekao je agenciji Beta da se serija snima na oko 80 lokacija, da u njoj igra oko 220 glumaca, a da se očekuje da će njihov broj biti uvećan angažovanjem glumaca iz drugih država u regionu.

Bradić je, uz Vojina Ćetkovića, od glumaca i glumica izdvojio Nebojšu Glogovca, Mladena Nelevića, Mikija Krstovića, Aleksandra Djuricu, Nadu Šargin i Slobodu Mićalović.

"Ne mogu sve da nabrojim, ali tvrdim da ćete ih sve s velikim zadovoljstvom gledati krajem godine na malim ekranima", rekao je Bradić.

U izjavi agenciji Beta, Mladen Nelević, koji igra rodonačelnika vladarske kuće Nemanjića Stefana Nemanju, rekao je da se "upravo sprema da sedne na konja i krene u važnu bitku, u čiju je pobedu siguran".

Presrećan što igra u seriji je i Miki Krstović, koji tumači Adama, prvog ratnika ili bolje reći čuvarkuću Nemanjića, a za galop je spreman i Aleksandar Djurica, koji igra Vojihnu, prvog stratega Nemanjine vojske.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva