:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

115

Senić:Ograde duž granice nisu dobra poruka



"Podizanje ograde bilo gde na teritoriji evropskog kontinenta neće sprečiti migrante da i dalje dolaze u EU i neće imati svrhu u smislu njihovog zaustavljanja”, rekao je Senić Tanjugu.

Senić (SDS) je naveo da je solidarnost jedan od osnovnih postulata EU, a da najava podizanja ograde svakako nije simbol solidarnosti između evropskih naroda.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto najavio je ranije danas da će ta zemlja podići četiri metra visoku ogradu duž granice sa Srbijom da bi srpečila priliv ilegalnih migranata, navodeći da je imigracija jedan od najozbiljnijih problema sa kojima se danas suočava EU, a da je Mađarska od svih zemalja članica najviše time pogođena.

Pripreme bi trebalo da budu završene do naredne srede, izjavio je Sijarto, prenela je madarska agencija MTI.

Od pocetka ove godine u Madarsku je stiglo 54.000 imigranata, a očekuje se da ce do kraja godine u tu zemlju doci i do 130.000.

Pocetkom godine je došlo do porasta broja imigranata sa Kosova, ali većina imigranata koji sada dolaze su iz Sirije, Iraka i Avganistana...

U Austriji, koja se graniči sa Mađarskom, takode je došlo do povećanja broja migranata i ta zemlja je ove nedelje rekla da ce poslati 40 policajaca na granicu Mađarske i Srbije da bi doprineli pojačanju granične kontrole.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva