:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2017   12:05

0

122

Selaković: Vučić jasno rekao koji je put Srbije

"Samo neka se podseti tog govora", rekao je Selaković prilikom posete Beloj Palanci, odgovarajući na pitanje da li će se predsednik oglasiti posle nedavne izjave nove premijerke Ane Brnabić da će Srbija, ako bude morala, izabrati Uniju, a ne Rusiju.

Selaković je rekao da je Vučić u govoru "jasno rekao koji je put Srbije".

"Mi nemamo ni ruske, ni američke, ni briselske vlade, mi imamo srpsku vladu koja suvereno vodi svoju politiku, a to nije politika sedenja na dve stolice - jednoj zapadnoj i jednoj istočnoj, to je politika srpskog puta i srpske stolice. Mislim da je to bilo potpuno jasno. Bio bih zadovoljan da smo 31. maja imali priliku da u poslaničkim klupama zaista imamo sve predstavnike opozicije u vreme kada je predsednik držao govor koji je trasirao put vođenja politike tokom njegovog petogodišnjeg mandata", rekao je Selaković.

Na pitanje o početku rada Suda za ratne zločine OVK-a na Kosovu, Selaković je ocenio su "suvišni bilo kakvi preuranjeni komentari".

"Za nama su gotovo tri decenije različitih oblika međunarodnih pravosudnih organa koji su težili ili imali za cilj da se izbore sa tim teškim ratnim nasleđem sa područja bivše Jugoslavije. Neka ovo bude još jedan pokušaj. Ja bih kao Srbin, kao građanin Srbije i kao osoba koja obavlja jednu državnu funkciju, bio jako zadovoljan da taj pokušaj uspe", rekao je Selaković.

Ocenio je da to ne zavisi od Srbije.

"Mislim da je mudro i odgovorno da što je moguće više dokaznih materijala, dokumentacije i čime raspolažemo, učinimo dostupnim onima koji makar nominalno žele da se obračunaju s velikim teretom ratnih zločina koji su vršeni nad Srbima, nealbancima, ali i Albancima koji su bili lojalni građani države Srbije", rekao je Selaković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva