:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2018   12:05

0

205

Selaković: Tražimo ravnopravnost u razgovorima sa Prištinom


"Do tada ste o tome mogli da slušate samo od pojedinih političara u skupštinskim klupama ili u televizijskim studijima i tu je bio kraj priče. Vi sada imate sve segmente društva uključene u priču o KiM i probleme koje država Srbija ima u svojoj južnoj pokrajini", rekao je Selaković novinarima nakon još jedne sesije unutrašnjeg dijaloga, ovog puta u Kosovskoj Mitrovici.



Selaković smatra da je za Srbiju važno da se u tim razgovorima sada pokazuje ozbiljnost i zrelost, što ranije nije bio slučaj.



"Neki govore da je to rezultat politike koja korača ka izdaji", primetio je Selaković, uz opasku "ko je lud da ulaže u nešto što hoće da izda", zaključivši da Srbija ulaže u srpske sredine na KiM.




"Suština naše politike je da tražimo puno razumevanje za interes našeg naroda na KiM i da im se obezbede uslovi da tu žive", naglasio je Selaković.



Dodao je da je nesporno da Beograd ostaje posvećen dijalogu i traženju rešenja kroz međusobno razumevanje, te dodao da Beograd ima razumevanja za interese albanske strane, ali da traži da se isto to omogući srpskoj strani.



"Ako mi nešto tražimo to je onda da u tom dijalogu budemo ravnopravno prihvaćeni i shvaćeni od onih koji dijalog podržavaju. Sigurno da pravi put nije u tome da kada dođe do nekog sporazuma jedna strana ispuni sve, a druga ne ispuni ništa ili da se ono što je ispunila svede na nivo statističke greške", zaključio je Selaković.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva