:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2015   12:05

0

113

Sednica zbog nasilja na granici Izraela

Francuska je tražila hitan sastanak 15-članog Saveta nakon što su dvojica izraelskih vojnika i jedan španski mirovnjak poginuli u razmeni vatre između izraelskih snaga i pripadnika Hezbolaha, preneo je AFP.

Pojačano nasilje je izazvalo strahovanja od novog žestokog konflikta između dve zemlje, koje su mesec dana vodile rat 2006., u regionu koji već potresaju borbe sa sledbenicima Islamske države u Siriji i Iraku.

Tenzije u regionu su narasle, posebno nakon što je 18. januara u izraelskom vazdušnom udaru u sirijskom delu Golanske visoravni poginulo šest boraca Hezbolaha kao i jedan iranski general.

Opasnost od eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha dodatno je danas porasla pošto je libanska militantna grupa ispalila raketu na izraelsko vojno vozilo kod granice i ubila dvojicu vojnika.

Izraelska vojska je saopštila i da je u napadu protivtenkovskim projektilom na vozilo u blizini tromeđe između Izraela, Libana i Sirije, ranjeno sedam vojnika, preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da je Izrael "spreman da snažno deluje na svim frontovima" i da je "bezbednost na prvom mestu".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva