:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

225

Sednica Vlade Srbije, Predlozi zakona i zaključci


Radni aranžman između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona, potpisan u septembru ove godine, podrazumeva jačanje i učvršćivanje međusobne saradnje kroz učešća službenika Republike Srbije u obukama Agencije, kao i službenika CEPOL-a u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova u obukama koje organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.



Vlada Republike Srbije je, na istoj sednici, usvojila Zaključak o prihvatanju izveštaja o sprovedenim aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o obostranom osnivanju kulturnih centara, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.



Zaključak se odnosi na odluku Vlade Srbije o osnivanju Kulturnog centra Republike Srbije u Pekingu.



Osnivanje Centra u skladu je sa sve intenzivnijim i dinamičnijim odnosima dve države u oblasti kulture, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru procesa "Jedan pojas jedan put".



Ovaj Centar omogućio bi jače veze između ustanova kulture Srbije i Kine, kao i direktnu saradnju umetnika i profesionalaca u kulturi.



Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o prihvatanju teksta Ugovora o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac-Novi Beograd između JKP "Beogradske elektrane", Grada Beograda i "Power Construction Corporation of China".



Projekat izgradnje toplovoda od termoelektrane TENT u Obrenovcu do toplane u Novom Beogradu realizuje se na osnovu potpisanog Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Republike Srbije i Narodne Republike Kine.



Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Protokola između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin narodne Republike Kine o inspekciji, karantinu i veterinarsko-sanitarnim zahtevima za izvoz goveđeg mesa iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu.



Protokolom će biti definisani svi uslovi i procedure neophodne za izvoz goveđeg mesa iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu, što će omogućiti srpskim preduzećima da plasiraju svoje proizvode na kinesko tržište i stvoriti uslove za povećanje izvoza srpskog agrara.



Saradnja između Republike Srbije i Narodne Republike Kine u oblasti poljoprivrede odvija se kroz robnu razmenu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i kroz institucionalnu saradnju nadležnih stručnih službi u oblasti veterine, zaštite bilja i vodoprivrede.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva