:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2017   12:05

0

186

Sednica kosovske vlade i Vlade Albanije


Prvi susret članova dveju vlada predviđen je za danas u 16 časova, a drugi sutra u Valoni, gde će dvojica premijera, Ramuš Haradinaj i Edi Rama, podignuti albansku zastavu, povodom 105 godina nezavisnosti Albanije.




U Korči će nakon jednosatnog zajedničkog sastanka biti potpisano 12 sporazuma. 



Resorni ministri potpisaće sporazumo saradnji između ministarstava spoljnih poslova u evropskim integracijama, memorandume o saradnji između ministarstava životne sredine i razvoju životne sredine, memorandum o saradnji u oblasti kulture, sporazum i memorandum za saradnju u dijaspori i tehnički protokol između dva ministarstva poljoprivrede za bilateralno priznavanje veterinarskih sertifikata za životinjske proizvode. 



Na dnevnom redu su i memorandum o razumevanju uoblasti energetike između dva ministarstva i sporazum o priznanju socijalnih doprinosa.



Na dan proslave dana nezavisnosti Albanije – 28. novembra, biće najavljen nacionalni logo Gjerg Kastriot Skanderbeg.



Na kraju dana, delegacije dveju vlada otputovaće iz Valone u Tiranu, gde će prisustvovati prijemu koji organizuje predsednik Albanije.



Kosovska vlada objavila je da je 28. novembar, neradan dan i nacionalni praznik i dan Albanaca.



Sednica u Korči je četvrta zajednička sednica kosovske i Vlade Albanije.



Stručnjaci iz oblasti ekonomije i politike, kažu da dosadašnji sporazumi sa zajedničkih sastanaka vlada nisu dovoljno primenjeni, dodajući da su šefovi dveju vlada davali mnogo obećanja, a malo toga ostvarili.



"Očigledno je dasu ovi sastanci više bili patriotski spektakl i tendencija da se pokaže prekrasna crveno-crna slika, nego što su imali konkretan efekat na poboljšanju života građana", rekao je prištinskim medijima analitičar Artan Muhadžeri.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva