:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

256

Sedmi projekat "Spojimo decu KiM i Republike Srpske"


Sedmi projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" biće realizovan od 16. do 23. juna 2018. godine. Ministarstvo kao i predhodnih godina podržava ovaj značajan proojekat pomoći srskoj deci i njihovim porodicama na Kosovu i Metohiji.



Na sastanku je bilo reči i o humanitarnim akcijama pomoći bolesnoj deci na severu Kosova i Metohije koja traje preko humanitarnog broja 1412 do 30. novembra i žiralno do kraja godine, o prikupljanju sredstava za božićne paketiće za decu širom Kosova i Metohije.



"Ove godine krenuli smo ranije sa organizacijom sedmog projekta jer smatramo da će iduće godine u Republiku Srpsku sa KiM doći najviše dece do sada. Već su prijavile svoje učešće po prvi put opštine Višegrad i ÄŒelinac. Svečani doček mladih gostiju sa KiM, 16.juna u Andrćgradu u Višegradu", rekao je Arlov i izrazio zahvalnost što ministarstvo prosvjte i kulture Republike Srpske podržava humanitarne akcije i projekte Odbora.



Ovaj sedmi projekat i humanitarnu akciju Odboru blagoslovio je i njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej 07.septembra u Dvoru Srpske Patrijaršije u Beogradu



Predsednik Odbora, Milorad Arlov sastaće se tokom sledeće nedelje i sa Željkom Jovićem, zamenikom Kancelarije za KiM kako bi razgovarali o realizaciji ovog projekta.



Kancelarija za Kosovo i Metohiju  već godinama podržava projekte banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva