:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2015   12:05

0

189

Sedište iranske privrede za ceo Balkan u Beogradu

Delegaciju Irana predvodio je zamenik ministra za industriju, trgovinu i rudarstvo i predsednik iranske Organizacije za promociju trgovine Valiolah Afhami, a do dogovora je došlo uzimajući u obzir činjenicu da je Srbija u ekonomskom smislu najznačanija država u regionu.

Na sastanku sa iranskom delegacijom, koju su činili predstavnici više državnih institucija kao i privrednici iz oblasti trgovine i prehrambene, tekstilne i petrohemijske industrije, Ljajić i Sertić su razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje i načinima za povećanje obima robne razmene dve zemlje.

Sertić i Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, dogovorili su se sa iranskim ministrom Afhamijem da tokom održavanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje, krajem godine u Teheranu, bude organizovan dan srpske privrede.

Poslovni ljudi iz Srbije imaće priliku da se predstave iranskoj javnosti i sa tamošnjim privrednicima ugovore konkretne oblike saradnje.

Takođe, dogovoreno je da tokom održavanja sednice Mešovitog komiteta bude potpisan i sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, navodi se u saopstenju iz kabineta potpredsednika Ljajića.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva