:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

186

SDP sutra pokreće postupak opoziva Karamarka

Milanović je na svom Fejsbuk profilu napisao da je slučaj umešanosti Karamarka i njegove supruge, koja je imala ugovor o saradnji sa lobistom mađarskog Mola, Josipom Petrovićem, koji je i kućni prijatelj porodice, političkoj odgovornost prvog potpredsednika vlade koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države.

"Karamarko, HDZ i MOL imaju iste interese kada je u pitanju INA. Koalicioni partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasanjem u Saboru jesu li im važni interesi Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a", poručio je Milanović.

Inače, SDP je prošle sedmice zatražio u Saboru Karamarkovu ostavku, prozivajući ga da je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konsultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

"Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsednik vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obavljao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegovog opoziva", najavio je tada Peđa Grbin.

"Aferu Konsultantica" obeldanio je nedeljnik Nacional kada je nedavno objavio ugovor između firme u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Å arić Karamarko i firme lobiste mađarskog MOL-a Josipa Petrovića.

U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savetovanja i medijskih analiza u periodu nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a pre njegovog dolaska na vlast, firmi njegove supruge, tadašnje partnerke, isplatio najmanje 60 hiljada evra, odnosno nešto manje od pola miliona kuna.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva