:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2015   12:05

0

118

Savet bezbednosti UN danas o Kosovu

Dačić će na sednici izneti osvrt na izveštaj generalnog sekretara UN-a o radu UNMIK-a, za period od 16. aprila do 15. jula 2015. godine, kao i ocenu Beograda o aktuelnoj situaciji na KiM i delovanju UNMIK-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Učešće na sednici SB UN-a biće prilika i za susret sa generalnim sekretarom UN-a Ban Ki Munom, kao i članicama Saveta bezbednosti.

U ovim razgovorima Dačić će sagovornike informisati o najznačajnijim aspektima pitanja Kosova i Metohije kao i o drugim prioritetima Republike Srbije u UN, navedeno je u saopštenju.

Ban je u izveštaju pozdravio nastavak pregovora Beograda i Prištine o nerešenim pitanjima, uključujući uspostavljanje Zajednice srpskih opština, i izrazio žaljenje zbog sporosti kosovskih institucija kada je reč o formiranju Specijalnog suda za zločine bivše OVK.

Generali sekretar UN je između ostalog ocenio i da se KiM i region suočavaju sa transnacionalnim izazovima, naročito kada je reč o radikalizaciji mladih i ekstremizmu, podsećajući na optužnice za terorizam protiv 32 osobe zbog navoda da su se pridružile ili regrutovale osobe za borbe u Siriji, ili su prikupljale naovac za Islamsku državu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva