:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2017   12:05

0

133

Saudijska Arabija: Ne treba nam turska baza

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan navodno je ponudio Saudijskoj Arabiji da na teritoriji te države izgradi bazu, nedugo nakon što je počela izgradnja turske baze u Kataru, navodi AFP.

Erdogan je o toj ponudi saudijskom kralju Salmanu od pre tri godine ponovo govorio protekle nedelje u intervjuu za portugalsku televiziju, rekavši da se Saudijci od tada nisu izjašnjavali iako su obećali da će razmotriti predlog.

Turski parlament je samo dva dana nakon izbijanja krize u vezi sa Katarom ovog meseca odobrio slanje vojnika u tursku bazu u toj zemlji.

"Kraljevstvo ne može dozvoliti Turskoj da izgradi vojnu bazu na našoj teritoriji", navodi se u saopštenju koje je prenela saudijska državna novinska agencija SPA.

U saopštenju se navodi izjava neimenovanog zvaničnika, koji kaže da Saudijskoj Arabiji "nije potrebna takva stvar", dodavši da su vojne sposobnosti Saudijske Arabije na najvišem nivou.

Turska predvodi napore da se reši diplomatska kriza koja je započela time što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva