:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2016   12:05

0

118

Sastanak zbog korupcije među funkcionerima

Na sastanku je utvrđen niz pitanja kojima treba posvetiti hitnu pažnju, javila je zvanična agencija KCNA, što je neuobičajeno priznanje da postoji problem unutar Radničke partije Koreje, konstatuje AFP.

Kritikovana je, kako se navodi, pre svega praksa traženja privilegija, zloupotreba autoriteta, zloupotreba vlasti i birokratija unutar stranke.

Prema severnokorejskoj agenciji, predložena su i rešenja kako da se prevaziđu ti problemi, prenosi francuska agencija.

Sastanku su prisustvovali članovi Centralnog komiteta Radničke paritje kao i članovi komiteta za vojna pitanja, a Kim je otvorio sastanak i održao završno izlaganje.

Koreja je prošle godine bila zajedno sa Somalijom najgore rangirana zemlja po godišnjem Indeksu percepcirane korupcije koji objavljuje Transparensi internešenel.

Korupcija je, kako se veruje, raširena u gotovo svim slojevima severnokorejskog društva, gde je često potrebno davati mito za sve, od napredovanja u karijeri do nabavke osnovnih namirnica i lekova.

Severnokorejski mediji se time retko bave, semo u pojedinačnim slučajevima kao što je bilo smenjivanje Kimovog ujaka Jang Song-Teka 2013. godine kada je Jang opisivan kao korumpirani ženskaroš koji se drogira i gradi sopstvenu frakciju u vladajućoj stranci.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva