:

:

TV Most

clock

April 19, 2017   12:05

0

108

Sastanak o "Agrokoru", prioritet očuvanje radnih mesta

U zaključku objavljenom nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa ministrima tri zemlje iz regiona, saopšteno je da je formiran ministarski tim, koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanju radnih mesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava "Agrokora" u svakoj od pojedinačnih zemalja.

Takođe, dogovoreno je da će svaka od zemalja sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za "Agrokor" u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

"Očekujemo da novi upravitelj "Agrokora" imenuje nezavisne stručnjake za uspešno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna", navedeno je u zaključku sa sastanka i istaknuto da se očekuje da nova uprava "Agrokora" na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.

Na sastanku je izražena spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rešenja za stabilizaciju poslovanja celog "Agrokor" koncerna.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva