:

:

TV Most

clock

April 21, 2017   12:05

0

127

Sastanak ministra odbrane s ambasadorom Slovenije

Sagovornici su se saglasili da su razvijeni ukupni odnosi dve zemlje dobar osnov za još kvalitetniju saradnju u oblasti odbrane, gde se otvaraju široke mogućnosti koje odražavaju obostrane interese, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Đorđević je istakao da Ministarstvo odbrane nastavlja sa izbalansiranom politikom odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima.

Prema definisanim stavovima vlade, a u pravcu evropskih integracija, Srbija se trudi da, transparentnom politikom saradnje i razvojem ekonomskog prosperiteta svih država u okruženju, utiče na smirenje situacije u regionu.

Ministar odbrane zahvalio je na profesionalnom angažovanju pripadnika oružanih snaga Slovenije u sastavu KFOR budući da je osim obezbeđenja uslova za miran život srpskog stanovništva na prostoru južne srpske pokrajine, izuzetno značajno i očuvanje srpske istorijske i kulturne baštine tog prostora.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva