:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 21, 2015   15:11

0

181

Saša Janković narušava institucije Srbije

Đukanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi “bilo dobro da Janković, kada iznosi tvrdnje, nekada u životu pruži i neki dokaz”.

“Nisam čuo nijedan jedini dokaz sa njegove strane, da to VBA radi, a moram vam reći, čak su i novine pisale o tome, da je u vreme (Saše) Vukadinovića (nekadašnjeg šefa BIA) kasnije utvrđeno da je moj telefon recimo bio prisluškivan i da su se preko njega lovila kretanja gospodina Vučića i Nikolića kada su bili opozicija”, rekao je Đukanović.

On je naveo da tada Janković nijednu jedinu reč nije rekao o tome šta službe rade.

“Što se tiče njegove bezbednosti, apsolutno svako mora da bude bezbedan, ali čini mi se da su ovde najviše njegovim delovanjem ugrožene institucije ove države, a i sami građani”, istakao je Đukanović.

Poslanik SNS smatra da Janković na “malo čudan” način želi da sarađuje, podsetivši da on, kako je naveo, mora da shvati da nije nezavisna institucija.

"On je vrlo zavisna institucija od parlamenta zato što ga parlament bira i on nama podnosi određene izveštaje i ovaj parlament takođe kontroliše te institucije VBA, VOA, BIA. Prema tome, kontrola itekako postoji”, naveo je Đukanović.

On je rekao da mu se čini da Zaštitnik građana svojim delovanjem ponekad želi da naruši institucije države i da to radi tendenciozno.

“To je moj lični stav. Najviše što primećujem, ako se njemu prigovori nešto na njegov rad, onda imamo ovde jednu lavinu optužbi da smo retrgogradni, zato što je on ovde izgleda postavljen u rang nekog božanstva kome izgleda niko živ ne sme ništa da kaže, a mislim da je to nešto što je zaista loše”, ocenio je Đukanović.

Poslanik SNS je poručio da želi da se Zaštitnik građana oseća bezbedno i poručio mu je da, ukoliko ima indicija da mu neko ugrožava bezbednost, to i prijavi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva