TV Most - Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"
Vesti
Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"

14:55, 17.05.2018

|

Izvor: Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Atini sa ministrom za obrazovanja i verska pitanja Grčke Kostasom Gavroluom o projektu "Studiraj u Srbiji" i mogućnosti da se poveća broj grčkih studenata u našoj zemlji.


Šarčević je naveo da je reč o projektu u okviru koga se stranim studentima nude jako kvalitetni studijski programi u Srbiji i da je objavljen katalog studija na engleskom jeziku.
"Studiraj u Srbiji je projekat koji smo predstavili pre nekoliko dana sa Tempus kancelarijom. Namera je da se u Srbiji ponovo školuje veliki broj studenata iz inostranstva", rekao je ministar i dodao da je među uspešnim ljudima u Grčkoj mnogo onih koji su studirali u Srbiji.


U Atini je bilo reči i o lektorima.Srbija, naime, finansira rad grčkih lektora u našoj zemlji, što nije slučaj sa lektorima iz Srbije u Grčkoj.Šarčević je s tim u vezi zatražio puni reciprocitet, navodi se u saopštenju Ministarstva.Ministar je ukazao da je potrebno uraditi novi Memorandum o saradnji Srbije i Grčke u oblasti obrazovanja i nauke, jer postojeći ne zadovoljava potencijale saradnje.Ministar će tokom posete Grčkoj obići dopunske srpske škole u Atini i na Kritu, i sagovornike upoznati sa izradom novih Pravilnika za dopunske škole i novih Pravilnika za lektore.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design