:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

106

Šarčević u Atini o projektu "Studiraj u Srbiji"


Šarčević je naveo da je reč o projektu u okviru koga se stranim studentima nude jako kvalitetni studijski programi u Srbiji i da je objavljen katalog studija na engleskom jeziku.
"Studiraj u Srbiji je projekat koji smo predstavili pre nekoliko dana sa Tempus kancelarijom. Namera je da se u Srbiji ponovo školuje veliki broj studenata iz inostranstva", rekao je ministar i dodao da je među uspešnim ljudima u Grčkoj mnogo onih koji su studirali u Srbiji.


U Atini je bilo reči i o lektorima.Srbija, naime, finansira rad grčkih lektora u našoj zemlji, što nije slučaj sa lektorima iz Srbije u Grčkoj.Šarčević je s tim u vezi zatražio puni reciprocitet, navodi se u saopštenju Ministarstva.Ministar je ukazao da je potrebno uraditi novi Memorandum o saradnji Srbije i Grčke u oblasti obrazovanja i nauke, jer postojeći ne zadovoljava potencijale saradnje.Ministar će tokom posete Grčkoj obići dopunske srpske škole u Atini i na Kritu, i sagovornike upoznati sa izradom novih Pravilnika za dopunske škole i novih Pravilnika za lektore.
 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva