:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 15, 2018   12:05

0

124

Šarčević: Objavljen katalog "Studiraj u Srbiji"


Otvarajući skup "Izazovi u visokom obrazovanju - internacionalizacija" koji se održava u Beogradu, Mladen Šarčević je rekao da je objavljen katalog "Studiraj u Srbiji", namenjen inostranim studentima.



Cilj je da novac koji se stekne na taj način ostane univerzitetu, naveo je i dodao da postoji veliko interesovanje za ulaganje u taj projekat, saopštilo je Ministarstvo prosvete. 



Internacionalizacija visokog obrazovanja je od velike važnosti i trebalo bi da bude deo Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine, rekao je ministar. 



Državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević podsetila je da je krajem osamdesetih godina prošlog veka u Srbiji studiralo 30.000 stranih studenata i da je taj broj kasnije drastično opao.



"Mi smo u okviru Radne grupe napravili katalog koji sadrži sve studijske programe na engleskom", kazala je i dodala da je Ministarstvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova napravilo korake kako bi se olakšalo dobijanje viza za strane studente. 



Na skupu su učestvovali i predsednik Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Dragan Lončar, predstavnici univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Tempus fondacije i drugi.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva