:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2017   12:05

0

153

Saradnja Matice srpske i srpskih ustanova u Mađarskoj

Protokol su potpisali upravnica Galerije dr Tijana Palkovljević Bugarski, arhijerejski zamenik Vojislav Galić u ime Njegovog preosveštenstva vladike Lukijana i Peter Farbaki, direktor Istorijskog muzeja grada Budimpešte.

U Istorijskom muzeju Budimpešte održan je i sastanak direktora muzeja gde su dogovoreni naredni susreti povodom proslave jubileja 170 godina Galerije Matice srpske u Tekelijanumu kao i budući planovi vezani za realizaciju izložbe i publikovanje monografije o ikonama Arse Teodorovića sa ikonostasa srpske crkve u Budimu u drugoj polovini 2018. godine.

Ovom prilikom u Sentandreji je Galeriji Matice srpske je uručena Povelja sa medaljom Zadužbine Jakova Ignjatovića, za realizaciju više projekata iz oblasti zaštite, proučavanja i prezentacije srpskog umetničkog nasleđa u Mađarskoj, a posebno za realizaciju izložbe Srpska crkvena umetnost u Mađarskoj.

Povelju i medalju sa likom Jakova Ignjatovića, autora Nebojše Mitrića, akademskog vajara, u ime Zadužbine predao je dr Radomir Lastić, počasni predsednik zadužbine.

Izvor: RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva