:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2018   12:05

0

184

Saracin Vučiću: Nemačka spremna da pomogne reforme u Srbiji


Kako je saopštila Služba sa saradnju sa medijima predsednika Republike,  Vučić je izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, istakavši da porast nemačkih investicija, kao i broj nemačkih kompanija koje u Srbiji zapošljavaju oko 45.000 radnika, svedoče da preduzete reforme daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima. On je istakao da Srbija ima još mnogo da uradi da bi postala uređena i odgovorna država i, kao takva, punopravna članica Evropske unije.



Dvojica sagovornika su izdvojili neophodnost jačanja vladavine prava kroz reforme pravosudnog sistema. Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija u toj oblasti sarađivati sa Venecijanskom komisijom i primeniti preporuke tog tela. Saracin je istakao važnu ulogu medija i civilnog sektora u sprovođenju reformi u Srbiji. Predsednik Vučić je, s tim u vezi, najavio da će se Srbija u pripremi medijske strategije osloniti i na pomoć OEBS. On je dodao da očekuje da i civilni sektor da svoj konstruktivni doprinos sprovođenju reformi.



Poslanik Bundestaga Saracin je rekao da je Nemačka spremna da pomogne reforme u Srbiji, kao i održavanje mira i stabilnosti u regionu.



Predsednik Vučić je istakao da Srbija i on lično veoma cene pomoć kancelarke Merkel regionalnoj stabilnosti i saradnji, posebno kroz Berlinski proces, koji je inicirala 2014. godine.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva