:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2018   11:53

0

230

Sara Vidak negirala sve optužbe o napadu na sudiju


Vidak je ispričala u sudnici da se desilo upravo suprotno, odnosno da je sudija Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula.



Kazala je i da je Stanišićevu upozorila na ponašanje, te da je potom nastala panika i povici sudije da je napadnuta.



Vidak tvrdi da nije ogrebala Stanišić po ruci, već da je sudija sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.



Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.



IRekla je da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna i da je saslušanje "bilo iživljavanje", kao i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".



Zato, rekla je, nije ni potpisala zapisnik.



Beograđanki je nakon incidenta određen pritvor do 30 dana, a u međuvremenu je sud odbio njenu žalbu na tu odluku, kao i ponuđenu kauciju od 10.000 da se brani sa slobode.



Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja, potpisana od majke Sare Vidak za advokate, i punomoćje koje je potpisala Vidak.



Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o "pravno neukoj devojci".



Vidak je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala Stanišić, kojoj je tom prilikom nanela navodno lakšu telesnu povredu.



Sudija tvrdi da ju je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.



Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sutkinja ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva