:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 27, 2015   12:05

0

125

Saobraćaj preko mosta na Ibru kreće do leta 2016.

U Zaključcima Radne grupe za slobodu kretanja/most, koje je objavila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodi se da su obe strane su zatražile od EU da revitalizuje most u Mitrovici i njegovo okruženje, u skladu sa preporukama tehnicke procene i na osnovu arhitektonskog projekta od 29. juna 2015. godine oko kog su se složile obe strane.

Izvodač radova će 15. oktobra 2015. godine zatvoriti obe strane mosta nepokretnim bankinama i građevinskim ogradama, a radovi na mostu će se vršiti "pristupanjem građevinskoj lokaciji južnim pristupnim putem".

"Most će biti otvoren za saobraćaj do leta/najkasnije do kraja juna 2016. godine", navedeno je u sporazumu.

U skladu sa istim rasporedom, opština ce revitalizovati glavnu ulicu (ulica Kralja Petra) tako što će je pretvoriti u pešacku zonu, koja će takođe a za pešake biti otvorena do leta, odnosno najkasnije do kraja juna 2016. godine.

"Radna grupa će zajedno sa oba gradonačelnika tokom procesa revitalizacije redovno pratiti i preispitivati preovladujuće političke i bezbednosne uslove u opštinama", predviđa sporazum..

Do 10. oktobra 2015. godine, zaključuje se, biće rešeno pitanje mapa administrativnih linija katastarskih oblasti u Suvom Dolu i Brđanima putem Memoranduma o razumevanju o planovima razvoja opština, Opštinske mape zoniranja i detalljnog Regulatornog plana izmedu relevantnih ministarstava i dveju opština.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva