:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

135

Šansa za srpske privrednike na kosovskom tržištu

Nastup srpskih privrednika na sajmu u Prištini, šansa da se na kosovskom tržištu podigne nivo prodaje proizvoda iz centralne Srbije. Predstavnici 22 preduzeća došli su na sajam sa jednim ciljem.

"Da prikažemo naše proizvode, da upoznamo što više distributera, kako bi plasirali našu robu i na ovo tržište", rekao je Marko Bosiljčić iz Destilerije "ÄŒolić" iz Kragujevca.

Radivoje Vlaškalić iz preduzeća "Mara" iz Sombora kaže da je njihov plan, pošto su prvi put tu, da upoznaju tržište i da razmene kontakte. "Cilj nam je da pronađemo nekog stabilnog distributera za ovo tržište ovde", kaže Vlaškalić.

I ostali izlagači imaju iste namere. Njihovo pojavljivanje u Prištini, organizvala je Privredna komora Srbije.

"Privredna saradnja mora da postoji. Sa druge strane, ono što je nama jako važno je da iz takvih partnerstava, iza takve saradnje, omogućimo neke nove, zajedničke, investicione poduhvate partnera iz celog regiona", kaže predsednik PKS-a Marko ÄŒadež.

Predsednik kosovske privredne komore Safet Grdžaliu ističe da rade na tome da se trgovci zbližavaju – da se nađu viši oblici saradnje.

Preduzeća iz centralne Srbije predstavljaju petinu svih izlagača na ovogodišnjem sajmu. Njihove predstavnike je iznenadilo to što na zvaničnom otvaranju nije bilo prevoda na srpskom i što predstavnici vlade nijednom rečju nisu pomenuli njihovo prisustvo, iako je najmasovnije do sada.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva