:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Maj 25, 2015   12:05

0

114

Šansa za oporavak 17 preduzeća u restrukturiranju

Predsednica odbora za privredu Aleksandra Tomić je za RTS rekla da je rok za privatizaciju produžen za 17 strateški važnih preduzeća, koja dobijaju mogućnost da u potpunosti završe posao u pogledu pronalaženju strateških partnera.

"Te firme će zadržati 21.500 radnika u ovih godinu dana, što je način da u etapama rešavamo problem. Ne odstupamo od roka da se privatizacija završi do kraja godine, s tim što je rok za preduzeća u restrukturiranju 31. oktobar", rekla je Tomić u razgovoru za RTS.

Istakla je da neće biti lobiranja, jer je vlada usvojila plan za 338 preduzeća, da su neke privatizacije već raspisane, neke su u planu, a sve ostalo će biti sprovedeno kroz "stečaj kao lek".

"To će biti šansa da ta preduzeća pronađu strateške partnere kroz reorganizaciju", dodala je Tomić.

Kako kaže, nada se da skupštinska rasprava neće biti žučna, jer je ministar privrede Željko Sertić obavio razgovore sa svim poslaničkim grupama i precizirao način na koji će država to rešavati.

"Samim tim dobićemo kvalitetnu realizaciju celog tog posla i mislim da će poslaničke grupe razumeti suštinu rešavanja tog problema, jer nijedna vlada do sada nije htela to da reši, a mi smo se obavezali i Evropskoj uniji i MMF-u", dodala je Aleksandra Tomić.

Prema njenim rečima, prekosutra će se raspravljati o amandmanima, a glasanje se očekuje u sredu, kako bi zakon izašao u Službenom glasniku i stupio na snagu od 1. jula.

Na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije je i izbor poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a kandidat je Brankica Jovanović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu rada.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva