Vesti
Sajam za srpske i albanske preduzetnice u Prištini

14:44, 16.07.2017

|

Izvor: RTV Puls, Glas Amerike

U organizaciji Misije OEBS na Kosovu, u Prištini je održan dvodnevni privredni sajam za preduzetnice južno i severno od reke Ibar.
ilustracija
Na ovom sajmu svoje proizvode izložilo je oko 30 preduzetnica iz srpske i albanske zajednice koje vode male, uglavnom zanatske firme u svojim selima.

Posetioci sajma u centru Prištine imali su priliku da vide i kupe razne vrste rukotvorina, nakita, kao i tradicionalna jela i začine.

Sajam je otvorio šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu, koji je istakao da je ekonomski razvoj bez žena nemoguće ostvariti.

“To nije samo politička korektnost već, jednostavno, ima smisla zato što žene čine veliki procenat stanovništva i ekonomski razvoj bez njih nije moguć. Nezaposlenost na Kosovu i dalje predstavlja veliki problem, iako je stopa nezaposlenosti u opadanju. Takođe, učešće žena na tržištu rada još uvek je najniže u regionu. Statistika pokazuje da 82% radno sposobnih žena nije zaposleno. To nije dobro ne samo za žene, već i za vaše porodice i celo društvo“, rekao je Bratu.

Kako je rečeno na otvaranju, ovakvi sajmovi pružaju mogućnosti za umrežavanje i mesto su susreta za mlade ljude i potencijalne poslodavce, a istovremeno doprinose povećanju međuetničke saradnje i dijaloga.

Dvodnevni privredni sajam za preduzetnice južno i severno od reke Ibar organizovala je Misija OEBS na Kosovu, a na nekoliko štandova gosti su bili i predstavnici međunarodnih organizacija i kompanija za zapošljavanje u privatnom sektoru.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design