:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 03, 2015   12:05

0

114

Sajam novih ideja

"Jako će biti dobro čuti šta misli vlada o reformskoj agendi, ali će biti dobro čuti i šta misle privrednici", rekao je Vlahović i dodao da je ne manje važno šta će o tome na Forumu reći predstavnici Svetske banke, MMF-a i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Za SES je posebno važno mišljenje uglednih ekonomskih teoretičara, istakao je Vlahović i dodao da očekuje da Forum na Kopaoniku bude sajam ideja na mikro nivou, odnosno da se predstave brzorastuće kompanije sa svojim idejama.

Vlahović očekuje da ključna tačka zaključka ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma bude neophodnost restrukturiranja velikih javnih preduzeća, kao kritična tačka strukturnih reformi.

Prema njegovim rečima tema koja će izazvati najviše polemike na relaciji političari - ekonomisti - privrednici, biće panel diskusija o makroekonomiji, drugog dana Foruma.

"Biće zanimljivo čuti od učesnika tog panela u kojoj je meri moguće da monetarna politika bude prilagođena fiskalno odgovornoj politici, kako bi se spečio produženi recesioni scenario u našoj privredi", rekao je Vlahović.

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015. su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva