:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2015   12:05

0

138

Sajam Ekspo Rusija - Srbija od četvrtog marta

Očekuje se i prisustvo predstavnika uprava pokrajina i oblasti mnogih ruskih regiona, kao i kompanija iz Srbije i drugih balkanskih zemalja, objavljeno je na sajtu te komore.

Drugi po redu rusko-srpski privredni sajam i Beogradski poslovni forum biće održani u hotelu Metropol palas.

Kako je navedeno, očekuje se prisustvo predstavnika države, poslovnih krugova i diplomatskog kora.

Glavni organizator sajma je firma Zarubež-Ekspo, a suorganizatori su Međunarodna asocijacija svetskih fondova (84, MAFM) i Privredna komora Srbije.

Podršku ovom značajnom privrednom događaju pružiće ruski Savet Federacije, Državna Duma, zatim rusko Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo industrije, Ministarstvo za ekonomski razvoj, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije, "Rosotrudnicestvo" i Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije.

Cilj sajma je da se dodatno ojačaju trgovinsko-ekonomski, politički i humanitarni odnosi u kontekstu Deklaracije o strateškom partnerstvu Ruske Federacije i Republike Srbije, koju su potpisali predsednici dve zemlje Vladimir Putin i Tomislav Nikolić u Sočiju, 24. maja 2013. godine.

Na dan svecanog otvaranja, 4. marta, u okviru sajamske manifestacije će se održati i konferencija pod nazivom Razvoj političke i ekonomske saradnje u cilju realizacije projekata balkanske i evropske saradnje uz učešce predstavnika Dume, Ambasade, Trgovinskog predstavništva, eksperata i privrednika iz Ruske Federacije i zemalja Jugoistočne Evrope.

Tokom sajma biće održana i diskusiona platforma na temu Razvoj politicke i ekonomske saradnje u cilju uspešne realizacije zajedničkih projekata od regionalnog i opšteevropskog značaja, prezentacija Perspektive za proširenje saradnje između Rusije i država Balkanskog poluostrva na međuregionalnom nivou, okrugli stolovi o rusko-srpskoj saradnji u segmentu energetike, saobraćaja, poljoprivrede, medicine, obrazovanja uz učešće predstavnika ministarstava Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva