:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 16, 2015   18:02

0

177

Sahranjeni major Mehić i kapetan Đukarić

Pilot Omer Mehić sahranjen je na Novom groblju u Novom Sadu uz najveće vojne počasti i uz tri plotuna pripadnika Vojske Srbije.

Sahrani Mehića pored rodbine, prisustvovao je veliki broj prijatelja, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, komandant 204. Vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, izaslanik predsednika Srbije Milorad Simić, starešine i pripadnici novosadskog garnizona, kao i članovi Gradskog veća Novog Sada i predstavnici Skupštine grada.

U ime starešina i kolega od Mehića se oprostio major 204. Vazduhoplovne brigade Slavko Bajić.

Sahrani su prisustvovali i pripadnici juniorske kadetske odbojkaške reprezentacije Srbije čiji je član stariji sin pokojnog pilota.

Uz najviše državne počasti u Mošorinu je sahranjen pilot Milovan Đukarić, jedan od sedmoro poginulih prilikom pada helikoptera.
Iz porodične kuće pilota Milovana Đukarića ispratili su porodica, komšije, kolege i prijatelji kao i državni zvaničnici, prenosi RTV.

Ostali su neutešni roditelji, brat sa porodicom, verenica ali i brojni meštani ovog sela. Milovan Đukarić imao je samo trideset i tri godine, a ispratilo ga je više hiljada ljudi.

U Novom Pazaru juče su sahranjeni medicinski radnici Opšte bolnice Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

Zastavnik Nebojša Drajić i Ivan Miladinović biće sahranjeni sutra u Jaklju kod Bajine Bašte i u Beogradu.

Helikopter Mi-17, sa četiri člana posade i dva zdravstvena radnika, koji je prevozio bebu staru pet dana, pao je kod Aerodroma "Nikola Tesla" u petak uveče.

Helikopter Vojske Srbije bio je upućen u Rašku da obavi hitan transport zdravstveno ugrožene bebe, što zbog odrona nije moglo da bude obavljeno kombijem do Kliničkog centra u Kragujevcu.

Vlada Srbije je na vanrednoj sednici proglasila nedelju, 15. mart, Danom žalosti u celoj zemlji, dok je trodnevna žalost proglašena u Novom Pazaru, a Dan žalosti je bio i u Republici Srpskoj.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva