:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2015   12:05

0

124

Sadašnja vlada ne stvara dugove,već ih vraća

On je, prilikom uručenja odobrenih subvencija za samozapošljavanje u Aleksincu, rekao da će tih šest rata biti isplaćeno po naređenju predsednika vlade Aleksandra Vučića, plus pripadajuća rata koja dolazi u tekućem mesecu.

Vulin je podsetio da je Vlada Republike Srbije 17. juna 2003. donela odluku o isplati posebne novčane nadoknade u slučaju nezaposlenosti za naše građane koji žive na prostoru Kosova i Metohije, kojih je oko 8.500 i istakao da je od 2003 do danas akumuliran dug prema tim ljudima u iznosu od šest rata.

"Prvi put, od 2003. godine, u januaru 2016. oni će biti u potpunosti izjednačeni sa primaocima novčane pomoći koji žive na prostoru centralne Srbije", rekao je Vulin i naglasio da se država nije zadužila za to i nije podigla kredit, ali se, kako je rekao, drugačijom poslovnom politikom Nacionalne službe za zapošljavanje uspelo da se obezbede sredstva i za tu namenu.

"Od planiranih 8,9 milijardi dinara, koliko je bilo predviđeno finansijskim planom sa NSZ, ta služba je povukla svega 4,52 milijarde dinara iz budžeta i na taj način uštedela 4,38 milijardi dinara, samo u jednoj godini", istakao je ministar rada.

Kako kaže, to se uspelo zahvaljujući povećanju zaposlenosti i smanjenju nezaposlenih lica na evidenciji, a takođe i zahvaljujući izmenama i dopunama zakona o zapošljavanju koji je donet 2015.

"Ali to smo postigli i potpuno drugačijom politikom NSZ u smislu sopstvene štednje, odustajanja od svega nepotrebnog, i zahvaljujući takvoj politici, mi smo mogli da isplatimo šest mesečnih rata koje dugujemo od 2003. godine", zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva