:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2015   12:05

0

161

SAD podržavaju reforme i ciljeve Vlade Srbije

"SAD podržavaju reforme u Srbiji, zadovoljni su ciljevima koje je Vlada Srbije postavila i u tom smislu postoje dobre osnove za izgradnju jednog novog strateškog partnerstva u narednom periodu", istakao je Dačić.

Dačić je, kako je naveo, razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, kongresmenima i članovima srpskog kokusa u Kongresu, sa kongresmenom Emanuelom Kliverom i senatorom Krisom Marfijem.

Prema rečima Dačića, zajednički je istaknuta otvorena podrška Vladi Srbije i uopšte Srbiji na putu ka evropskim integracijama.

"SAD, prema rečima Nulandove, podržavaju način na koji Srbija predsedava OEBS-u i podržavaju nastojanja Vlade Srbije da Srbija bude regionalni faktor mira i stabilnosti i u tom smislu će svakako nastaviti sa podrškom u narednom periodu", istakao je Dačić, dodavši da "ono što može da nas raduje je da je sve manje otvorenih pitanja i problema sa kojima se suočavamo u našim odnosima".

Dačić danas prisustvuje molitvenom doručku koji se tradicionalno odrržava svakog prvog četvrtka u februaru na poziv predsednika SAD Baraka Obame.

Dačić sutra učestvuje na sednici Saveta bezbednosti UN povodom izveštaja o radu UNMIK na Kosovu i Metohiji i tim povodom će se sastati sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom i kineskim ambasadorom koji predsedava sednicom SB na kojoj će ova tema biti na dnevnom redu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva