:

:

TV Most

clock

April 19, 2015   12:05

0

176

Sabor za proširenje EU zemljama Balkana

U članku za portal "Juropijen vestern Balkans", Mondekar je istakao da je Hrvatski sabor "posvećen saradnji sa zemljama regiona i pružanju pomoći u pretpristupnom procesu".

"Eventualno članstvo svih zemalja u regionu je u hrvatskom interesu, a Hrvatska će biti jedna od najaktivnijih zagovornika budućeg proširenja", naveo je on.

Mondekar je podsetio da sa članstvom u EU, Hrvatski sabor može koristiti više modela i kanala da zastupa interese zemalja Zapadnog Balkana na evropskom nivou.

"Istorija EU je istorija proširenja i proširenje je takode jedna od najuspešnije politike Unije, koja se neće završiti u dogledno vreme u budućnosti", naveo je Mondekar.

"Zemlje Zapadnog Balkana su sledeće da uđu u EU i na svom evropskom putu mogu da se oslone na Hrvatsku, jer pregovorački proces može biti dugotrajan i ponekad zemlje kandidati mogu osetiti 'pritisak' iz Brisela, pa čak i osećati da se nepravedno tretiraju. U tim trenucima naša vrata su otvorena za pomoć i savet", napisao je zastupnik u hrvatskom Saboru Daniel Mondekar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva