:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2017   12:05

0

255

Sabor minutom ćutanja odao poštu Praljku


Trojica poslanika su, međutim, zatražili desetominutnu pauzu, pre rasprave o presudi haškog tribunalima i događajima koji su obeležili jučerašnji dan u tom međunarodnom sudu, koji je presudom u slučaju "Prlić i ostali" praktično okončao svoj mandat.



Šestorici čelnika tzv. "Herceg-Bosne" Haški sud je u sredu pravosnažno izrekao ukupno 111 godina zatvora za zločine nad muslimanima u BiH: Prliću 25, Stojiću, Praljku i Petkoviću po 20 godina, Ćoriću 16 i Pušiću 10 godina zatvora.



Nakon što mu je pročitana presuda Slobodan Praljak je u sudnici popio otrov, a kasnije je od posledica preminuo u bolnici.



"Upravo je tragičnim činom oduzimanja života, general Slobodan Praljak na simboličan način ukazao na svu nepravednost žalbene presude Dopustite mi da u ime Hrvatskoga sabora i u lično ime izrazim iskreno saučešće njegovoj porodici", rekao je Jandroković.



Uoči sednice Sabora, međutim, GLAS-ov Goran Beus Rajhenberg je rekao da "neprihvatanje jučerašnje presude dovodi dovodi u pitanje pređašnje oslobađajuće presude hrvatskim generalima".



On je bio i protiv minuta ćutanja za Slobodana Praljka na početku sednice.



Inače, jutros je odložena sednica zagrebačke Gradske skupštine zbog inicijative odbornice Brune Esih da ona započne minutom ćutanja za Praljka.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva