:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Septembar 19, 2018   14:24

0

202

Šabić kritikovao Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti


Nikolaus Luteroti se interesovao za stavove Šabića o uspostavljanju novog zakonodavnog okvira u oblastima ljudskih prava koja Poverenik štiti, za probleme u usvajanju novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakonima o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.



Šabić je podsetio da je nadležnima pokušao pružiti najveću moguću pomoć, posebno u pripremi novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, uz pripremu kompletan model novog zakona, usklađen sa standardima EU.



Nažalost, ocenio je Šabić, to je ostalo bez efekta, budući da nije bilo spremnosti da se pomoć prihvati pa je, umesto modela koji je dobio najširu podršku stručne javnosti, na javnu raspravu stavljen Nacrt zakona koji je daleko ispod očekivanog i nužnog nivoa.



Predmet razgovora je bio i odnos izvršne i zakonodavne vlasti prema instituciji Poverenika, a Luteroti je kao veoma vredno i korisno ocenio delovanje Poverenika kao nezavisne institucije i iskazao spremnost njegove zemlje da pomogne daljem razvoju i jačanju institucije, ističe se u saopštenju.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva