:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2017   12:05

0

240

Sa Putinom ću razgovarati dva i po sata, tema i vojna saradnja


Aleksandar Vučić je najavio da će sutra dva i po sata razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će biti održana konferencija za novinare.




 


Razgovaraće se o ekonomskim odnosima, pravima srpskih radnika u Rusiji, povećanju trgovinske razmene.



"Biće potpisani sporazumi u vezi sa gasom. Uvećana je potrošnja gasa, iznosi više od dve milijarde kubnih metara, jer kako napreduje industrija veća je i potrošnja gasa. Razgovaraće se o uvećanju skladišta u Banatskom Dvoru, kako bismo obezbedili siguirnost za građane i fabrike", rekao je predsednik.



Jedna od tema biće i vojno-tehnička saradnja. Vučić ističe da se Srbija ponaša kao suverena zemlja. "Želimo da imamo dovoljno da štitimo zemlju i obezbedimo vojnu neutralnost", kaže Vučić.



Planirana je, navodi, kupovina helikoptera Mi-17 ili varijacija tog modela.



"Naše ratno vazduhoplovstvo skoro da nije postojalo, nabavili smo šest ‘erbasova‘ za vojsku i tri za policiju, dva Mi-17, šest ‘migova 29‘", rekao je Vučić.



"Naše ratno vazduhoplovstvo je snažnije nego što je bilo s početka devedesetih. Ako je izbor našeg naroda vojna neutralnost, moramo da je sačuvamo, to neće niko drugi", istakao je Vučić.  



Na pitanje da li će biti reči o nabavci sistema protivvazdušne odbrane, Vučić je rekao da je kupovina takvog sistema suviše složeno i škakljivo pitanje "imajući u vidu činjenicu da ceo svet gleda u to kao da ne žili da vudi Srbiju jaku".



Predsednik je istakao zahvalnost Srbije Rusiji koja nam pruža podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta.



"Da toga nema, naša pozicija bi bila gotovo neizdrživa", napomenuo je Vučić.



Kada je reč o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Vučić je rekao da to nije laka tema za nas.



"Računam da će naši ruski prijatelji imati strpljenja da saslušaju naše argumente, a kakav će biti odgovor daće Vlada Srbije u narednom periodu", rekao je Vučić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva