:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

139

Ružičasta budućnost za tehnologiju

Pošto su svetski politički i poslovni lideri otvorili danas Svetski ekonomski forum u Davosu, kao jedno od gorućih pitanja nametnulo se i pitanje uticaja tehnologije na društvo, ali i sve veći jaz u primanjima globalne populacije, prenosi agencija Frans pres.

"Uzmite u obzir ono što se dogodilo sa internetom u 90-im godinama prošlog veka, pomnožite to sa deset i to je ono što ćete dobiti, a od čega će benefite osetiti svaki pojedinac. Svaka kompanija, svaka država, svaka osoba će postati digitalizovana", izjavio je izvršni direktor tehnološkog giganta Sisko, Džon ÄŒembers, i dodao da će to promeniti društvo nabolje.

U međuvremenu, osnivač kompanije za elektronsko plaćanje Pejpala, Maks Levčin, rekao je da će revolucija u upravljanju podacima i "nosivoj" tehnologiji doprineti transformisanju društava u razvijenom svetu, ali i društava u zemljama u razvoju.

Lideri tehnoloških kompanija su, međutim, upozorili da će sajber napadi uskoro dominirati tom industrijom, u svetlu nedavnih napada na kompanije Soni i Ibej, kao i sajber napada na vladine institucije, poput napada na američku Centralnu komandu.

"ÄŒetiri najveća izazova sa kojima će se tehnološka industrija suočiti u predstojećim godinama su bezbednost, bezbednost, bezbednost i bezbednosti", izjavio je izvršni direktor konsultantske kompanije Aksentur, Pjer Nanterm.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva