Vesti
Ružić: Svakodnevno gradimo efikasnu upravu

12:36, 13.09.2017

|

Izvor: RTS

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je na sastanku sa misijom Svetske banke da se Srbija, kroz usvojene strateške dokumente, obavezala da organizuje efikasnu, ekonomičnu i uslužnu javnu upravu i službe.
Foto RTS
Cilj je da javna uprava bude relativno manja, jeftinija i efikasnija i da se time podrži privredni rast, rekao je Ružić, navedeno je u saopštenju.

Kako je naveo, javna uprava se usklađuje sa potrebama građana i privrede – od usluga na šalterima, prenosa znanja u školama, zdravstvene i socijalne zaštite, kulture...

Konkretnim aktivnostima, dodao je ministar, zbog građana Srbije, uspostavlja se službenički sistem koji je pravičan prema svim zaposlenima u javnim službama i zasnovan na zaslugama i kompetencijama.

"Uveren sam da će efekat uspostavljanja sistema vrednovanja rada i nagrađivanja u skladu sa učinkom i angažovanjem biti veća motivisanost zaposlenih i u konačnom bolji kvalitet usluga u zdravstvu, školstvu, oblasti kulture, socijalne zaštite", naveo je Ružić i dodao da će se zakon o zaposlenima u javnim službama uskoro naći pred poslanicima.

"Sagledavani su standardi i prioriteti u okviru svakog resora kako ne bismo ugrozili funkcionisanje države i sprovođenje reformi", istakao je Ružić i objasnio da postoji realna potreba za jačanjem kadrova u zdravstvenoj zaštiti i inspekcijskim službama.

Ružić je zahvalio na podršci reformama koja Vladi Srbije stiže iz Svetske banke, zaključeno je u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design