:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

128

Ružić: SPS relaksirano dočekuje odluku o mandataru

Ružić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naglasio da je predsednik Aleksandar Vučić sa više od dva miliona glasova osvojenih na predsedničkim izborima relevantan da odredi ko će biti mandatar.

"Sasvim reklaksirano dočekujemo tu odluku, znamo da će biti duboko promišljena i da će značiti produbljivanje odnosa SPS-a i SNS-a", kaže Ružić.

Govoreći o ulozi SPS-a u novoj Vladi, Ružić navodi da je SPS pokazao da je nezaobilazan faktor političke stabilnosti, kao i da je važno da se savez dve najjače stranke u Srbiji ojača i realizuju strateški ciljevi.

"Ne sagledavamo to kroz manje političke trgovine, jer nismo postavili te stvari pre kampanje", tvrdi Ružić.

"Lično želim da vidim SPS sa dominantnim prisustvom, personalno je to irelavantno. Da ne licitiramo šta bi bilo kad bi bilo", dodao je Ružić.

Smatra da je važno da, ko god da se nađe u ulozi premijera, tu funkciju obavlja na pravi način u saglasju sa predsednikom.

"Građane ne interesuje da li će premijer biti Pera ili Žika, već da urade što je postavljeno kao cilj", ukazao je Ružić.

Na pitanje da li će ga iznenaditi ukoliko on bude dobio resor u novoj Vladi, Ružić odgovara da je dugo u politici i da ga više ništa ne iznenađuje.

"Svi smo mi političari opšte prakse od najviših do nižeg ranga. Važno je da ne potpadamo pod uticaj medijskih spekulacija i nezahvalno je da ja tumačim šta su mediji pisali", naglasio je Ružić.

Ističe da ga medijske spekulacije ne interesuju i da je važno da SPS ojača saradnju sa SNS-om.

"Ja mogu da pomognem Srbiji na način kako najbolje umem. Važno je da SPS ima važnu poziciju i ojača saradnju sa SNS-om koju smo dokazali tokom predizborne kamapanje", zaključio je Ružić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva