:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

137

Ružić: Posvetićemo se "v.d. stanjima"

Kako je rekao, najveći fokus biće upravo na tzv. “v.d. stanjima”.
Ružić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara do kad će vlada da "krši zakone i bude u 'vd stanju' " kad je reč o javnoj upravi. 
“Tokom ove godine ćemo raditi i finalizirati rad na izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i najveći fokus ćemo posvetiti upravo tzv. v.d. stanjima”, rekao je Ružić novinarima uoči otvaranja skupa “Izazovi reforme javne uprave u Srbiji Ključni nalazi izveštaja o praćenju SIGMA 2017.” 
Dodajući da ne želi da pravda takvu situaciju, Ružić je ukazao da je u prethodnom periodu fokus aktivnosti bio na odgovornom pristupu konkursima i nalaženju adekvatnih kadrova za važna mesta. 
“Naravno da pronalaženje kvalitetnih kadrova, uz finansijsku žrtvu, koja je neminovnost, nije lako i važno je da sistem koji žzelimo da uredimo, funkcioniše onako kako treba, a ne onako kako mora, i zbog svih manjkavosti koji smo nasledili i koje su recidiv prošlih vremena”, rekao je Ružić. 
To, podvukao je, zahteva i malo strpljenja. “Slažem se sa vašim pitanjem i smernicma i konstatacijom iz Izveštaja (84, SIGME), ali vam govorim šta je realnost i šta je ono što možemo da uradimo i radimo već u ovom periodu”, rekao je Ružić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva