:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2018   12:54

0

139

Ruski milijarder demantuje da je umešan u proteste u MKD


On takođe negira da je dao stotine hiljade evra protivnicima promene imena makedonske države.



"Jasno stavljamo do znanja da biznismen Ivan Savidis nema ništa sa onim što se spominje u klevetničkom tekstu. Narednih sati ćemo iskoristiti sva pravna sredstva da podnesemo tužbu protv autora ove neosnovane objave", navodi Savidisova kompanije "Dimera grup".



Kako je prenela makedonska agencija Makfaks, projekat za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupcijia OCCRP (occrp.org) sinoć je objavio da je, prema dokumentima makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova Savidis platio najmanje 300.000 evra makedonskim političarima, članovima novoformiranih organizacija i navijačima skopskog Vardara iz grupe Komiti. 



Premijer Makeodnije Zoran Zaev juče je za američki Bazfid rekao da su proruski grčki biznismeni plaćali Makedoncima od 13.000 do 21.000 evra da izazovu nasilne proteste pred ključni referendum oko imena, koji je uslov za NATO i EU. 



Zaev je kasnije makedonskim medijima rekao i da su članovi navijačke grupe Komiti, koji su bili privedeni u policiju u junu zbog nasilja na protestima protiv dogovora sa Grčkom, rekli da su ruski biznismeni davali pare i da su zato izašli na proteste. 



Ambasada Rusije u Skoplju je odgovorila da je izjava Zaeva politički neodgovorna i da stavlja pod znak pitanja iskrenost zalaganja Vlade Makedonije za izgradnju dobrih odnosa s Rusijom.


Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva