:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2015   12:05

0

175

Ruska premijera Enklave na festivalu u Moskvi



Festival, čiji je predsednik čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov, traje do 27. juna. U takmičarskom programu će biti prikazano ukupno 12 filmova iz Danske, Rusije, Irana, Španije, Libana, Japana, Finske...

Predsednik međunarodnog žirija glavnog takmičarskog programa je francuski autor Žan Žak Ano, a kao član istog žirija najavljena je i internacionalna diva Žaklin Bise.

Premijeri "Enklave" u Moskvi prisustvovaće, pored Radovanovića, glavni glumac, dečak sa Kosova Filip Šubarić, zatim Anica Dobra koja igra glavnu žensku ulogu, doajen srpske scenografije Vladislav Lašić i izvršni producent Miroslav Mogorović.

U filmu igraju i Denis Murić, takođe dečak sa Kosova, kao i poznati glumci Nebojša Glogovac, Miodrag Krivokapić i drugi.

Montažer je Andrija Zafranović, a autor muzike čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru.

Film je realizovan sredstvima Ministarstva za kulturu Srbije, Grada Beograda, Kancelarije za KiM, Filmskog Centra Srbije, TV kanala ZDF-ARTE i evropskog filmskog fonda Eurimaž.

Uspešna domaća premijera "Enklave", potresne drame o životu u izolovanoj srpskoj zajednici na Kosovu, bila je ove godine na Festu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva