:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

193

"Ruska humanitarna misija" pomaže Srbima na Kosmetu



Rukovodilac regionalnog predstavništva "Ruske humanitarne misije" Branimir Nešić je istakao da potpisivanjem Memoranduma, ta organizacija zvanično započinje, zajedno sa Kancelarijom, rad na KiM u tri pravca - obrazovanju, zdravstvu i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.



"Nadamo se da će, zajedničkim silama, život naših ljudi i svih koji žive na KiM biti unapređen i da će to biti jedno bolje mesto za život", rekao je Nešić.



Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić naglasio je da je prirodno  kada na borbi za opstanak srpskog  naroda na KiM zajednički rade Srbi i Rusi, te da je za nas i simbolički i suštinski veoma važno to što se „Ruska humanitarna misija" uključila u pomoć našem narodu na KiM na organizovan način.




Reč je, dodao je Đurić, o uglednoj i ozbiljnoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja okuplja značajne donatore iz cele Rusije.



"Okuplja i ugledne ljude, intelektualce, ljude od uticaja i dobro je da oni budu zainteresovani i angažovani na pomoći našem narodu na KiM", rekao je Đurić.



Kako je rekao, već je dogovoren čitav niz zajedničkih projekata i aktivnosti, za ovu i za sledeću godinu, koja podrazumevaju ulaganja u bolnice, škole i druge sisteme koji su vitalni za opstanak našeg naroda na KiM.



"Pozivam na univerzalnu solidarnost kada je reč o KiM, kao i humanitarne organizacije iz drugih zemalja da nam se priključe, jer borba za KiM, za očuvanje i opstanak srpskog i drugih ugroženih naroda na KiM jeste civilizacijska vrednost svih onih koji se zalažu za opšte principe slobode, čovekoljublja i ljudske sloge i solidarnosti", rekao je Đurić.



On je dodao da su Srbi i Rusi poznati po tome što su uvek bili na stranama onih koji se zalažu za pravo i pravdu, a protiv ugnjetavanja svake vrste i teškog položaja u kome se i danas nalazi srpski narod na KiM.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva