:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2017   12:05

0

108

Rusija:Informacija da je vođa IS ubijen skoro 100 odsto tačna

"Mislim da je ta informacija blizu 100 odsto tačna. ÄŒinjenica da ga Islamska država još uvek nigde prikazala takođe doprinosi uverenju da je El Bagdadi ubijen", rekao je Ozerov.

Zvanična Moskva je u utorak objavila da ne može da potvrdi da je lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen prošlog meseca u vazdušnom udaru u Siriji.

To je izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov, javila je agencija Interfaks, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je pre nedelju dana da proverava navode da je vođa Islamske države ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

"Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Bagdadi, koji je eliminisan u napadu", piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji Rake, sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen El Bagdadi.

Šef diplomatije Sergej Lavrov je potom izjavio da Moskva nije 100 odsto sigurna da je Bagdadi ubijen.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva