Vesti
Rusija ove godine neće prenositi Evroviziju

21:36, 13.04.2017

|

Izvor: Beta

Ruska državna televizija "Prvi kanal" saopštila je danas da neće prenositi ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije pošto je Ukrajina, koja je ove godine domaćin tog muzičkog takmičenja, zabranila dolazak ruske takmičarke.
Foto: telegraph.co.uk
Ukrajinska služba bezbednosti je sredinom marta zabranila ulazak Juliji Samojlovoj, predstavnici Rusije na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije.

Razlog je što je Samojlova ranije nastupala na Krimu koji je Rusija pripojila, a pevačica pritom nije tamo otišla preko zvanične ukrajinske granice. Po ukrajinskom zakonu, to vlastima omogućava da joj zabrane ulazak u Ukrajinu.

U saopštenju ruskog "Prvog kanala" piše da je odluka o otkazivanju prenosa doneta pošto je organizator takmičenja, Evropska unija za radiodifuziju (EBU) navela da nije uspela da postigne rešenje spora Rusije i Ukrajine.

Spikerka je u programu te ruske televizije večeras pročitala saopštenje u kojem je ocenjeno da je stav Ukrajine "neosnovan" i da "predstavlja pokušaj politizacije tog takmičenja".

EBU je ranije predložila da Samojlova peva u Rusiji, a da se to uživo prenosi satelitskom vezom tokom takmičenja u Ukrajini, ali je "Prvi kanal" odbacio tu ideju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design