:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2018   12:05

0

141

Rusija i Kina spremne za saradnju oko Korejskog poluostrva


Saopštenje je objavljeno posle sastanka zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Igora Morgulova i pomoćnika kineskog ministra spoljnih poslova Konga Suanjua.




Diplomate su "razmenile stavove o situaciji na Korejskom polustrvo i u severoistočnoj Aziji".



"Obe strane su naglasile da Rusija i Kina treba da ojačaju saradnju da bi došlo do deeskalacije tenzija i iznalaženja rešenja za čitav niz problema sa kojima se taj deo regiona sučava, a na bazi zajednički izrađenih mirovnih inicijativa", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva, prenosi Tas.




Kineski predsednik Si Đinping je pre dva dana tokom telefonskog razgovora sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom pozdravio nedavno ostvareni napredak u međukorejskim razgovorima, saopšteno je iz Munovog kabineta.



Tokom razgovora održanih u utorak, Severna Koreja saopštila da će njeni sportisti učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama koje se narednog meseca održavaju u Južnoj Koreji, podseća Rojters.



Severna i Južna Koreja saglasile su se da 15. januara održe pregovore na radnom nivou, u Tongilgaku, na južnokorejskoj polovini graničnog naselja Panmundžom, javila je agencija Jonhap.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva