:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2018   12:05

0

201

Rusi u nedelju biraju predsednika, Putin ubedljivi favorit


Putin, koji je prvi put izabran za predsednika 2000. godine, u ovogodišnjoj trci za najvišu državnu funkciju u Rusiji učestvuje kao nezavisni kandidat. Građane je juče pozvao da izađu na birališta kako bi se uzelo u obzir mišljenje svakog od njih u definisanju budućnosti zemlje, prenosi Tas



"Od volje naroda i volje svakog građanina Rusije zavisi koji put će naša zemlja izabrati, a od toga zavisi i budućnost Rusije i naše dece", poručio je Putin u sinoćnom televizijskom obraćanju glasačima.



Istakao je da su Rusi uvek sami odlučivali o svojoj sudbini, prema svojoj savesti i iz ljubavi prema istini, pravdi i otadžbini.



Među ostalim predsedničkim kandidatima su lider Liberalne demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir žirinovski, biznismen Pavel Grudinin kao kandidat Komunističke partije.



Zatim, kandidovali su se i suosnivač stranke Jabloko Grigorij Javlinski, lider Partije rasta i privredni ombudsman Boris Titov, čelnik stranke Ruski opštenarodni savez Sergej Baburin, TV voditeljka i politička aktivistkinja Ksenija Sobčak - koju je nominovala Građana inicijativa - i lider Komunista Rusije Maksim Suraikin.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva