:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2015   12:05

0

112

Rusi izveli 5.240 naleta u Siriji

„Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije", rekao je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

On je dodao da su ruske snage juče izvele 89 udara po objektima islamista u Siriji, prenosi AP.

„Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima ekstremista, od kojih su 142 planirana", rekao je Rudskoj.

Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska, navodi Sputnjik.

„Uz podršku ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda ekstremista u svim pravcima. Najveći uspeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska", rekao je Rudskoj.

Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

„U predgrađima Damaska vladine snage su uspele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina", dodao je Rudskoj.

Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije u Latakiji uspostavila kontrolu nad ključnom visoravni Džebel Nobom i očistila od militanata naselje Kepir, rekao je ruski general.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva