:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 22, 2018   09:55

0

226

Rumunija: Vladajuća partija podržala Dragneu


Pojedinci su pozivali na njegovu smenu, međutim, stranka je sinoć odlučila da Dragnei pruži podršku, prenosi AP.



Stranka je izglasala da podrži Dragneu nakon osmočasovnog sastanka, dodaje agencija.



Trojica bivših saveznika Dragnee pozvala su ga u četvrtak da podnese ostavku na tu funkciju, ocenivši da osuđujuće krivične presude protiv njega predstavljaju "najveću ranjivost partije" uoči izbora 2019. i 2020. godine.



"Ranjiva pravna situacija lidera partije Livija Dragnee je postala najveća ranjivost stranke, glavni element napada opozicije i civilnog društva, konstantan izvor nepoverenja u zemlji i inostranstvu", navodi se u otvorenom pismu zamenika premijera Paula Staneskog, poslanika Adrijana Cucujanua i gradonačelnika Bukurešta Gabrijela Firee.



Kako navodi Rojters, Dragnei je zbog presuda zabranjeno da bude premijer, ali drži pod čvrstom kontrolom partiju, koja je došla na vlast prošle godine, a od tada pokušala da oslabi zakone za borbu protiv korupcije u "jednoj od najkorumpiranijih zemalja Evropske unije".



Pismo trojice potpredsednika partije je do sada najsnažnijii napad na Dragneu iz njegovih sopstvenih redova. Izvršni odbor stranke sastaće se u petak, a Dragnea je odbio da išta komentariše do tada.



On je 2016. godine osuđen zbog nameštanja izbora, a ranije ove godine na tri i po godine zatvora zbog "zloupotrebe vlasti".



 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva