:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2016   12:05

0

142

RTK: Najozbiljniji napad na slobodu govora

„Sinoćnji napad je do sada najozbiljniji napad na slobodu medija i slobodu govora, a cilj je zastrašivanje novinara i urednika RTK”, navodi se u saopštenju.

Menadžment RTK-a poziva političke partije, a posebno Pokret samoopredeljenje, da se zaustavi govor mržnje, pretnje, uvrede i ucene uperene protiv javnog servisa.

“Jezik koji se koristi protiv javnog servisa pokazuje da u našem društvu i dalje postoje političke grupacije kojima je cilj da izvrše nasilje na slobodu govora i uguše slobodu medija”, ističe se u saopštenju menadžmenta RTK.

Uprava javnog servisa traži da institucije budu odgovorne, te da se pitanje imovine RTK reši što pre a zaposlenima obezbedi sigurno okruženje.

U međuvremenu organizacija “Rugovci” je preuzela odgovornost za sinoćnji bombaški napad na zgradu televizije. Kako je prenela RTK, organizacija navodi da je razlog za napad demarkacija granice sa Crnom Gorom.

“RTK prenosi pozitivne vesti o demarkaciji i Vladi. RTK je na strani Vlade koja prodaje naše planine”, saopštila je ova organizacija a prenosi RTK.

Izvor: Radio KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva